Viktor Janukovics a televízióban arra hivatkozott, hogy az ukrán törvények ezt nem teszik lehetővé, és pártjának a parlamenti képviselői nem hajlandóak a jogszabályt megváltoztatni. "Képzeljék el, ha elfogadnánk egy ilyen változtatást, a gazdag rabok ezrével kezdenék korrumpálni az orvosi társadalmat" - mondta.

"A képviselők közölték velem, hogy ők ezt nem teszik lehetővé" - jelentette ki.

A tavaly augusztus óta börtönben lévő, hét év szabadságvesztésre ítélt Timosenko szerint Janukovics államfő a politikai életből akarja őt kizárni, mert a jogszabályok szerint az elítéltek nem indulhatnak sem az elnöki, sem a parlamenti választásokban. Jelenleg egy harkivi kórházban gyógykezelik. Az ügye miatt fagyossá vált a viszony Ukrajna és az Európai Unió között, amely a szabadon engedését követeli.

Janukovics ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy Timosenko miatt egyetlen országgal sem ment tönkre a kapcsolatuk, és "nagyon gyorsan eljön a nap, amikor minden a helyére kerül". "Természetesen értjük az uniós kritikát, és készek vagyunk válaszolni minden kérdésre. Fenntartjuk azonban a jogot, hogy mi döntsük el, mikor tesszük ezt meg" - mondta.