Szintén szerdán jelent meg a hivatalos kínai állami feldolgozóipari BMI adat, amelyet a China Federation of Logistics and Purchasing (CFLP) számol ki. A CFLP adatai szerint szintén nem volt változás, az ő BMI adatuk 51,1 pont volt szeptemberben és augusztusban is.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a visszaesését jelzi.

Az HSBC és a CFLP módszertana közti legnagyobb eltérés, hogy az előbbi inkább a kis- és középvállalatok, utóbbi a nagyvállalatok teljesítményét méri.

Julian Evans-Pritchard, a Capital Economics közgazdásza szerint az adatokból kiderül, hogy a piaci környezet a vártnál jobb volt, részben a külföldi kereslet miatt, de az ingatlanpiaci forgalom visszaesése csökkenti a gazdasági növekedés ütemét.

Kína többször hangoztatta, hogy nem aggasztja, ha kissé lassul a gazdasági növekedés, ennek ellenére lépéseket tett, hogy megállítsa a lassulást, mielőtt az hatna a foglalkoztatottsági helyzetre. Kedden enyhítettek a jelzáloghitelek korlátozásain, hogy élénkítsék a lakáspiacot.