Az eurózónaban ugyanígy nem volt változás, augusztusban és júliusban egyaránt 0,4 százalékot ért el az éves infláció. 2013 augusztusában még 1,5 százalékos éves infláció volt az EU-ban és 1,3 százalékos infláció az eurózónában, azaz jelentősen lassult a fogyasztói árak emelkedése az elmúlt évben.

Az eurózónában az energiaárak 2 százalékkal csökkentek, az élelmiszerek, a dohánytermékek és az alkoholos italok ára 0,3 százalékkal ment lejjebb, az ipari termékek ára 0,3 százalékkal nőtt, a szolgáltatások 1,3 százalékkal drágultak 2014 augusztusában éves alapon számolva.

Az elmúlt hónapban több tagállamban is deflációt mértek. Az árak Bulgáriában (mínusz 1 százalék), Spanyolországban (mínusz 0,5 százalék), valamint Észtországban, Görögországban, Olaszországban és Szlovákiában (mind mínusz 0,2 százalék) csökkentek a legjobban éves szinten.

A legnagyobb éves áremelkedést Ausztriában és Nagy-Britanniában (1,5-1,5 százalék), Romániában (1,3 százalék) és Finnországban (1,2 százalék) mérték.

Az Eurostat harmonizált fogyasztói árindexe (HICP) alapján Magyarországon augusztusban 0,3 százalékos, júliusban 0,5 százalékos éves infláció volt.