A Markit közleménye szerint a feldolgozóipari PMI augusztusban 52 pont volt a júliusi 52,4 pont után, a szolgáltató szektori BMI 56,4 pont 56,7 pont után, míg a két ágazat teljesítményét egyszerre mérő összetett PMI mutató 54,9 pontra csökkent 55,7 pontról. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi, vagyis ezúttal a teljesítmény lassulását mutatja.

Az adatokból kiderül, hogy a német gazdasági növekedésnek a szolgáltató szektor volt a motorja, az ágazat teljesítménye továbbra is többéves csúcson van. Ezzel szemben a feldolgozóiparnál érezhető lassulás volt, a feldolgozóipari termelés utoljára 2013 júniusában volt ilyen gyenge.

Az új megrendelések száma dinamikusan nőtt a szolgáltató szektorban, de csak mérsékelten a feldolgozóiparban. A foglalkoztatottak száma már a tizedik egymást követő hónapja bővült, de a növekedés üteme öt hónapja nem volt ilyen lassú. A beszerzési és a termelői árak egyaránt növekedtek.

A vállalatoknál az üzleti hangulat továbbra is pozitív, de a németek kevésbé derűlátóak, mint egy évvel korábban. Oliver Kolodseike, a Markit elemzője szerint az augusztusi előzetes adatok alapján kedvező a német vállalati szektor helyzete, de aggasztó lehet, hogy a feldolgozóipar leszakadóban van a szolgáltató szektorhoz képest.