Az ISM felmérése szerint az április BMI 53,1 pontról 55,2 pontra nőtt. Az összetett index almutatói közül az üzleti aktivitást mérő index 53,4 pontról 60,9 pontra nőtt, az új megrendeléseket mérő index 53,4 pontról 58,2 pontra emelkedett, míg a foglalkoztatási index 53,6 pontról 51,3 pontra csökkent egy hónap alatt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi. A szolgáltató szektor összesített teljesítmény már 52 hónapja folyamatosan erősödik.

A piackutató adatai szerint nyolc hónapja nem nőtt olyan ütemben a szolgáltató szektor aktivitás, mint áprilisban. Piaci elemzők csak 54,1 pontos áprilisi BMI adatra számítottak.

Az ISM adatai megerősítik, hogy a gyenge első negyedév után az Egyesült Államokban újra élénkül a gazdasági aktivitás, és a 2014-es második negyedévben jelentősebb gazdasági növekedés várható.

Az eltérő módszertannal dolgozó Markit piackutató intézet szintén hétfőn tette közzé saját szolgáltató szektori BMI adatát.

A Markit felmérésében áprilisban 55 ponton ált az ágazati BMI a márciusi 55,3 pont után. A szolgáltató szektor tehát szerintük is még mindig dinamikusan növekszik, csak nem olyan gyors tempóban, mint márciusban.