Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dokumentum szerint az adósság 116 milliárd dollárral nőtt a második negyedévhez képest és 605 milliárd dollárral bővült a tavalyi harmadik negyedévvel összevetve.

Az idei harmadik negyedévben a jelzáloghitelek nagysága 0,6 százalékkal, a diákhiteleké 1 százalékkal, az autóvásárlási hiteleké 1,9 százalékkal, a hitelkártya tartozásoké pedig 3,1 százalékkal nőtt a második negyedévhez képest.

A szeptemberrel záródott három hónapban a jelzáloghitel 8740 milliárd dollár volt, 52 milliárd dollárral magasabb a második negyedévinél és 393 milliárd dollárral több a tavalyi harmadik negyedévhez viszonyítva - írja az MTI.

A második legnagyobb kategória a diákhitel. Ennek összege a harmadik negyedévben 1360 milliárd dollárt tett ki, negyedéves szinten 13 milliárd dollárral emelkedett, éves összevetésben a bővülés 78 milliárd dollár volt.

A 90 napon túli késedelmes hitelek aránya a teljes hitelállományon belül 2,4 százalék volt a harmadik negyedévben, ugyanúgy, mint a második negyedévben.

A késedelmes hitelek aránya a jelzáloghitelek esetében 1,2 százalék, a diákhiteleknél 9,6 százalék, az autóvásárlási hiteleknél 2,4 százalék, a hitelkártyák esetében 4,6 százalék volt a harmadik negyedévben.