Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet (JNTO) adatai szerint a június végével záródott három hónapban 7,2 millió külföldi látogatott az országba, ami 22 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbit.

A külföldi turisták száma részben amiatt nőtt, hogy a második negyedévben 1 dollár átlagosan 112 jenre erősödött az egy évvel korábbi 100 jenről.

Szakértők rámutattak arra, hogy a külföldi turisták számát növelte az a japán kormányzati intézkedés is, amely megkönnyítette az ázsiai és a csendes-óceáni térség fejlődő országai állampolgárainak a beutazást.

A Financial Times arról is írt, hogy a rekordszámú turista rekordösszeget költött Japánban a második negyedévben. A három hónapban a turisták 1,8 ezer milliárd jent (15,8 milliárd dollárt) hagytak ott a szigetországban, 13 százalékkal többet mint egy éve.

A második negyedévben Dél-Koreából nőtt a legnagyobb mértékben a Japánban látogatók száma, 68 százalékkal 1,7 millióra. Hongkongból 38 százalékkal érkeztek többen, összesen 593 ezren. A tajvani turisták száma 8 százalékkal 1,3 millióra emelkedett.

A második negyedévben 404 ezer amerikai is ellátogatott Japánba, ami 15 százalékos növekedés éves összevetésben.

A Kínából érkezettek száma 1,6 millió volt, ami csak szerény, 1,8 százalékos növekedés a tavalyi második negyedévhez viszonyítva. A kínai turisták ugyanakkor átlagosan 2013 dollárt kötöttek el Japánban a negyedévben, ami 2,5 százalékkal felülmúlja az egy évvel korábbit.

Az elmúlt években a Kínából, Tajvanról, Hongkongból és Dél-Koreából érkezők adták a Japánba érkező turisták kétharmadát.