Olcsóbb lehet a cukor

Cukorárcsökkenést hozhat az Európai Unión belüli túltermelés - írta csütörtöki számában a Világgazdaság, a lapnak Kelemen István, a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének főtitkára nyilatkozott a témában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 30. csütörtök, 07:21

Az EU cukortermelése a belső piaci szükségletnél a mostani cukorpiaci évben négymillió tonnával több lesz, ráadásul az izoglükóz-termelésben is növekedés várható. Ezek az árcsökkentés irányába nyomják a piacot - fejtette ki Kelemen István az MTI tudósítása szerint.

Az uniós kvótaszabályozás szeptember végi leállását követően az ár immár kizárólag a piachoz igazodik az ágazatban. (Kávézik? Akkor erről tudnia kell!)

A cikkből kiderül, hogy szakértők szerint a magyar termelők helyzetét nehezítik az alacsony hozamok is. Az EU-átlagtermelése az idén például 25 százalékkal meghaladta a magyart.

HOZZÁSZÓLÁSOK