Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Forza Italia (Hajrá Olaszország) a tavaly megbukott, visszatérésével kacérkodó olasz kormányfő első, sikereket arató pártjának a neve volt - Berlusconit mostanában azonban inkább félve emlegetik Európában. Miután múlt héten kilátásba helyezte, hogy maga áll mostani pártja, PdL élére a tavasszal esedékes olasz választásokon - és a PdL megpróbálta szavazási távolmaradásával megzsarolni Mario Monti szakértői kormányfőt - , a kötvény- és részvénypiacok gyorsan jelezték, milyen rossz véleménnyel vannak erről a lehetőségről.

A PdL vezetőjeként azonban Berlusconi teljes jogú résztvevője az EPP tanácskozásának - más kérdés, mennyire látják szívesen. Az olasz politikus fogadtatására inkább az a jellemző, amit Jean-Claude Juncker, az eurózóna pénzügyminiszteri csoportjának vezetője, luxemburgi miniszterelnök válaszolt, amikor őt is megkérdezték, mit szól Berlusconi megjelenéséhez: miért nem kérdezik meg őt - dobta vissza Juncker - , ő mit gondol arról, hogy itt van.

A Néppárt tanácskozásán egyébként - némi meglepetésre - részt vesz Mario Monti is, őt az EPP elnöke, Wilfrid Martens hívta meg.