Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar kormány jelenleg 21 Magyarország elleni uniós eljárást tart súlyosnak, azaz olyannak, amely esetében nagyon sokba kerülhet, ha elmeszelik az országot - derült ki egy a Magyar Nemzet kezébe került háttértanulmányból. Ugyanakkor két nagyon jelentős korrupciógyanús ügyben Németország a magyarok pártján áll.

Az egyik a Budapest-Belgrád gyorsvasút, amely kínai technológiával épülne és összekötné a görög kikötőket Európa közepével, a másik a paksi bővítés, amelyben német cégek is szerepe kaphatnak. A közös érdek alapján a napilap külügyes forrásai szerint a kormány a hét végi népszavazás után visszavenne bevándorlóellenes retorikájából, amivel nem is nagyon közvetve Angela Merkel német kancellárt is támadja.

A lapnak nyilatkozó Berlinben dolgozó szakértő szerint a német fővárosba látogató vezető magyar kormánytisztviselők ugyanezt mondták. Ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy ezeket az ígéreteket betartják, legfeljebb a hangnem enyhülése várható.

A Magyar Nemzet felhívja a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor a népszavazási kampány hajrájában adott három interjújában magához képest visszafogottan nyilatkozott Brüsszelről. Kövér László házelnök pedig kijelentette, hogy Magyarország nem érdekelt az EU felbomlásában és Európa csak Németországgal együtt lehet erős.