Pusztító fegyvert fejlesztett Észak-Korea

Észak-Korea állítása szerint már rendelkezik olyan nukleáris robbanófejjel, amellyel felfegyverezheti ballisztikus rakétáit. A miniatürizált atombombát maga Kim Dzsong-un, az ország vezetője mutatta be.
Barabás T. János, 2016. március 12. szombat, 17:32

Egységesítettük a nukleáris robbanófejeket, hogy miniatürizálásukkal elférhessenek a ballisztikus rakétákban - mondta Kim Dzsong-un, népe nagy vezére, bemutatva a nagy nyilvánosságnak egy kis fényes acélgömböt.

A Defense Update szerint lehetséges, hogy a robbanófejet a KN08-as közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákhoz tervezték, amelyeket repülés közben még nem próbáltak ki.

A tervek szerint ezek a rakéták a Csendes-óceáni és az Egyesült Államok nyugati partjain levő amerikai célpontok támadására lesznek alkalmasak. Kim hangsúlyozta, hogy a miniatürizált robbanófejek termonukleáris bombák, igyekezve megerősíteni azt a phenjani állítást, amely szerint a januári kísérletek során hidrogénbombát robbantottak.

A keletkezett sugárzás nyugati szakértői vizsgálata szerint ugyanis nem érte el azt az erősséget, ami termonukleáris robbanásokra jellemző, inkább arra utalt. hogy az észak-koreaiaknak sikerült egy a korábbinál hatékonyabb atombombát előállítaniuk.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .