Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagyjából 15 másodperc alatt két nagy robbanás rázta meg Isztambult, helyi idő szerint este fél kilenc körül: az egyik robbanás a Besiktas stadionjánál történt - már mai a meccs vége után -, a másik pedig a belvárosi Taksim tér közelében. Lövöldözést is lehetett hallani - olvasható a portálon.

A gépkocsiba rejtett pokolgép a készenléti rendőrség autóbusza mellett robbant - jelentette az NTV török hírtelevízió.

Süleyman Soylu belügyminiszter értesülése szerint közel 20 rendőr megsérült. A Besiktas és a Bursaspor mérkőzése több mint egy órával az incidens előtt ért véget.

Az Index az al-Dzsazíra török oldala alapján 15 halálos áldozatról ír. A Reuters az áldozatok mellett legalább húsz sérültről tud, mindannyian rendőrök.  A török belügyminisztérium szerint a célpont a rendőrőrs lehetett. Szemtanúk a robbanás után gépfegyverek hangjait is hallották. Meg nem erősített jelentések szerint egy második robbanás is volt, ezt egyelőre a hatóságok ellenőrzik.

Az Index összefoglalója szerint Törökországban az elmúlt másfél évben több súlyos bombamerénylet történt, amelyek mögött a török vezetés az Iszlám Államot vagy a Kurd Munkapártot (PKK) látta. Februárban 28 ember halt meg egy ankarai merényletben, júniusban az isztambuli Atatürk repülőtéren vesztette életét 47 ember, augusztusban pedig ötvenheten haltak meg a kurdok lakta Gaziantepen, amikor egy esküvőn robbant bomba.

Itt látható a  robbanás pusztítása.