Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy kínai startup vállalkozás elsőként akar a világon piacra dobni felcsavarható mobiltelefont - írja a Bloomberg (A telefonról fotókat itt talál). A Chongqing Graphene Tech Co., röviden Maxi Group le akarja nyomni az iparág királyait, köztük a koreai Samsungot, amely jelezte, hogy foglalkozik a rugalmas készülékek kifejlesztésével.

A vállalat azt tervezi, hogy már 2016-ban elad legkevesebb 100 ezer feltekerhető mobilt, amelyet 5000 jüanért (210 ezer forint) akarnak árusítani. A készüléket karkötővé lehet majd feltekerni. Az érintőképernyő ebben az állapotban is működik. A kritikus részeket a mobil végeibe helyezték, amelyek nem hajlanak.

Fránya részletek

A szép összkép után következnek a kevésbé csinos részletek. A telefont első körben fekete-fehér változatban fogják árulni. Ez megkönnyíti a gyártását és növeli az akku üzemidejét. A színes képernyős modellt későbbre tervezik. Az értékesítéssel szintén fokozatosan haladnának: Kínában kezdenék, és ha beválik a termék, akkor lépnének tovább a világpiacra.

A szakértők csak találgatják a karkötőmobil esélyeit. Sok függ attól, hogy az ismert elektronikus tintát vagy annak valamilyen továbbfejlesztett változatát használják-e. Az előbbi nem adna elég éles képet, nem futnának rajta a videók, ami vesztessé tenné a telefont a jelenlegi készülékekkel szemben.

Nagy esély

Ha azonban ezeket a hiányosságokat kiküszöbölik, akkor nagyot kaszálhat a cég az okos telefonok évi 423 milliárd dollár értékű világpiacán. Ha egy ilyen telefonnal már idén előrukkolnának az nagy dobás lenne. A Moxi célja éppen az, hogy a rugalmas okostelefonok úttörőjeként léphessen fel a piacon.