Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csaknem 100 cég csatlakozott Lengyelországban ahhoz a kampányhoz, amelynek célja a készpénz nélküli fizetés támogatása - írta a Gazeta Wyborcza. Azok az emberek, akik október 16. és 20. között bankkártyával vagy okos telefonnal fizetnek, különböző kedvezményekhez jutnak.

A kampányban a Postabank például a kártyával kifizetett összegek egy részét visszaadja majd a az ügyfeleinek. Mások reklámajándékkal, nyereményjáték-részvétellel fogják jutalmazni a bankkártyát használókat. Az országban ma az emberek 80 százaléka mindenütt készpénzzel fizet, de várakozások szerint ez öt éven belül megfordulhat

Lengyelországban 2014 előtt valamivel több mint 300 kereskedelmi-szolgáltató egység volt, ahol bankkártyát is elfogadtak. Ez néhány év alatt ez 150 ezerre nőtt. Ma már több mint 560 ezer bankkárty-terminál van. A készpénz hanyagolásának fő előnye közismert: visszaszorítja az átláthatatlan pénzmozgásokat.

A kereskedelmi akciótól függetlenül tovább folyik a kampány a hivatalokban is. A cél az, hogy az ügyfelek ott is mellőzzék a készpénzzel való fizetést. Ma 219 helyen fogadnak el a hivatalokban bankkártyákat, de további hatszázban bevezetés előtt áll ez a lehetőség.

(A nyitókép forrás: Shuttertock.)