Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A január 20-án esedékes washingtoni beiktatási ünnepség szervezésére külön bizottság alakult - ez valamennyi elnöki beiktatáskor így van -, ám Trump saját csapata szintén megkezdte az előkészületeket, mégpedig adományok gyűjtésével.

Donald Trump tartja magát választási ígéretéhez, miszerint lecsapolja a washingtoni mocsarat, vagyis etikai normákat szab a kormányzat munkájában, és kiszorítja a politikai döntéseket befolyásolni próbáló lobbistákat. Ennek megfelelően csütörtökön döntést hozott, hogy korlátozza a beiktatási ünnepségekre felajánlható adományok összegét. A vállalatok egymillió dollárnál nagyobb adománnyal nem járulhatnak hozzá az ünnepség költségeihez, regisztrált lobbisták egyáltalán nem adhatnak pénzt. Az egyéni adományokat a megválasztott elnök ugyanakkor nem korlátozta.

Az előkészületek részleteiről nevük elhallgatását kérő Trump-munkatársak számoltak be a sajtónak, miközben Donald Trump és családja a floridai villájában ünnepelte a hálaadást.

Máris fellép a hazai munkahelyekért

Trump - mint Twitter-üzenetében jelezte - az ünnepnap ellenére is tevékeny volt: egy légkondicionáló berendezéseket gyártó indianai céggel tárgyalt, hogy elejét vegye a vállalat Mexikóba településének. Keményen dolgozom még hálaadás napján is, megpróbálom elérni, hogy a Carrier A.C. társaság az Egyesült Államokban maradjon. Van haladás. Nemsokára tudni fogják - írta Trump.

Az indianai vállalat, amely 1400 munkahelyet telepítene Mexikóba, az amerikai sajtónak megerősítette az egyeztetés tényét.  Az ünnepnapon jelentek meg azok a sajtóhírek is, miszerint a milliárdos befektetési szakember, Wilbur Ross lehet a Trump-adminisztráció kereskedelmi minisztere. Ennek hivatalos bejelentése azonban még nem történt meg.