Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német munkaügyi hivatal kedden közölte, hogy a munkanélküliek száma júliusban a szezonálisan kiigazított adatok szerint 9 ezerrel, 2 millió 537 ezerre csökkent.

A munkanélküliségi ráta a júniusival megegyező szinten, 5,7 százalékon maradt, ami Németország újraegyesítése, 1990 óta a legalacsonyabb szint. (Kezdődik Kelet-Közép-Európa hanyatlása.)

A Reuters által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy ötezerrel csökken a munkanélküliek száma júliusban, a munkanélküliségi ráta pedig 5,7 százalékon stagnál - írja az MTI.

Szezonális kiigazítás nélkül számolva viszont 45 ezerrel 2 millió 518 ezerre emelkedett a regisztrált munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta pedig 5,6 százalékra nőtt a júniusi 5,5 százalék után. Az egy évvel korábbihoz képest 143 ezerrel volt kevesebb a regisztrált munkanélküliek száma júliusban.

A szövetségi statisztikai hivatal által hétfőn közölt adatok arról tanúskodnak, hogy júniusban tovább nőtt a foglalkoztatottság Németországban. Hozzávetőleg 44,2 millió munkavállalót foglalkoztattak a német gazdaságban, ami az újraegyesítés óta a legmagasabb szám. Az előző hónaphoz képest 84 ezerrel, az egy évvel korábbihoz képest pedig 657 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma júniusban. A munkanélküliek száma 1,6 millió volt, 236 ezerrel kevesebb mint egy évvel korábban.

Németország gazdasága stabilan növekszik, a kormány arra számít, hogy az előző negyedévhez képest 0,6 százalékkal gyarapodott a hazai össztermék a június 30-án zárult három hónapban, ugyanannyival mint az első negyedévben.