A Burger King újra kifőzött valamit, amivel felkeltheti az emberek érdeklődését: a meleg büszkeség napjára készült egyedi hamburgerrel próbálja bizonyítani elkötelezettségét a tolerancia iránt - derül ki a CNBC tudósításából. A Büszkeség Whopperre keresztelt termék különlegességét szivárvány színű csomagolása adja, amelyen a hamburger elnevezésen kívül a következő feliratot olvashatjuk: Belül mind egyformák vagyunk.

A Büszkeség Whoppert legközelebb csütörtökön vásárolhatják meg a fogyasztók a Burger King egyik San Franciscó-i éttermében, a Market Streeten. A helyszín a múlt hét végi San Francisco Pride Celebration & Parade útvonalának szívében van. Ez volt a 44. ilyen rendezvény az amerikai nagyvárosban, amely minden évben otthont ad a melegek felvonulásának.

Szivárvány a szivárványban

A Büszkeség Whoppert először magán a rendezvényen kínálták a vevőknek 50 ezer szivárványos Burger King-koronával együtt. Utóbbit a parádé résztvevői és nézői vették fel. Az erről szóló kétperces videón, amelyet a cég elhelyez a YouTube-on, éppen arról beszélnek a vásárlók, hogy a szivárványos hambi különbözik-e hagyományos testvérétől vagy sem. A különleges csomagolásba kapható, 4,29 dolláros termék valójában ugyanaz, mint amelyet hagyományos módon árulnak.

A Büszkeség Whopperek értékesítéséből befolyt összeget az étteremlánc átutalja egy felsőoktatási alapítványnak, amelyet rendszeresen támogat. Az akció és a róla készült videó célja, hogy bemutassuk mit képvisel a Burger King márkanév, hogy világossá tegyük: hiszünk az önkifejezés jogában - fejtegette a CNBC-nek Fernando Machado, a cég világszintű márkamenedzsmentért felelős elnökhelyettese.

Lássák a másságot!

Az ötletet az adta, hogy egyébként is igyekeznek az éttermeik helyszínéhez igazodó, helyi jelleget adni termékeiknek. További szempont volt, hogy erősíteni akarják kapcsolatukat az úgynevezett millenial generáció tagjaival, akik igen jelentős csoportot alkotnak a Burger King vásárlói között.

Mindig jelentős eredménynek tekinthető, amikor egy vállalat csatlakozik a melegek támogatásához - mondja Jordan Bach, aki a melegek jogaival kapcsolatos vállalati tanácsadóként dolgozik. Még fontosabb azonban, amikor ez helyénvaló reklámmal párosul. Olyan üzenetekkel, amelyekből kiderül, hogy a cég érti és elfogadja az emberek különbözőségét. Az ilyen esetekben a hirdetések segíthetnek az emberek gondolkodásának megváltoztatásában. A Burger King nem tervezi ennek a reklámkampánynak a folytatását, ám később még nagyobb dobásra készül - mondta sejtelmesen Machado.

Ők sem váltják meg a világot

Millennialsnak a 20. század utolsó generációjának tagjait, az 1980 és 2000 között születetteket nevezik. Ezt a nemzedéket tartják az első igazán digitális, a komputereken, a mobiltelefonokon és az interneten felnőtt korosztálynak. Csak az USA-ban 80 millióan élnek és már most évi 600 milliárd dollárt költenek el, ami a fiatalabbak felnövekedésével 2020-ra 1,4 ezer milliárdra nő. Ez lesz a kiskereskedelmi forgalom 30 százaléka. Szemben a hiedelmekkel, amelyek szerint ez a generáció már csak online vásárol, ugyanúgy szeretik megfogni, megszagolni, megemelni a kinézett termékeket, mint elődeik. Nem hűtlenebbek az áruházakhoz, boltokhoz sem, ugyanúgy elvárják a személyre szóló kedvezményeket, mint mások. Nem igaz az sem, hogy a közösségi média világa határozza meg márkaválasztásukat - akárcsak mások, ők is elsősorban jó ajánlatokra vadásznak az interneten.