Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz ipari- és kereskedelmi minisztérium be akarja vezetni a jegyre kapható élelmiszereket - adta hírül az onet.pl. hírportál. A szaktárca így akarja támogatni a legszegényebbeket, akiknek havi jövedelme nem éri el a szociális létminimumot sem. Ugyanakkor a jegyrendszer sok idős orosz szomorú emlékei között szerepelhet.

Az élelmiszerjegy-projekten már legalább két éve dolgoznak, s mint a szakminiszter, Denisz Manturov közölte, a jegyeket a jövő évtől vezethetik be. Így 2019-ben már minden rászorulónak juthat élelmiszerjegy. A mintát az Egyesült Államok szolgáltatta, ahol a legalacsonyabb keresetűek az államtól 128 dollár támogatást kapnak, amit a legszükségesebb termékekre fordíthatnak.

Oroszországban jelenleg a legszegényebbek plasztikkártyát kapnak pontokkal, amelyekért alapvető élelmiszereket vásárolhatnak a boltokban. A minisztérium azonban úgy látja, hogy a pontok nem feltétlenül gyűlnek össze és el is veszhetnek, amennyiben egy adott időszak alatt nem használják fel azokat. Ezekért a pontokért csak és kizárólag orosz termékeket lehet venni, hogy az állam így támogassa a hazai vállalkozókat.