Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Olena Lukas ukrán igazságügyi miniszter azzal fenyegette meg a tüntetőket, hogy rendkívüli állapot kihirdetését fogja kérni a kormánytól, ha nem hagyják el azonnal az igazságügyi tárca épületét, amelyet az éjjel megszálltak. Az erőszakos fiatalok egy része állítólag melegedőt akart csinálni az épületből, amelyet ellenállás nélkül foglaltak el, majd belülről elbarikádoztak.

A rendkívüli állapot kihirdetése nem új ötlet: a múlt héten a parlament és a krími autonóm köztársaság vezetősége is arra biztatta Viktor Janukovics államfőt, hogy hozza meg ezt a döntést. Eközben a lázadások átterjedtek Ukrajna oroszbarát keleti részére is. A BBC értesülései szerint tíz város önkormányzatának épületeit foglaltak el a tüntetők.

Több helyen a rendőrség ellentámadásban ment át. Az ország középső részén fekvő Cserkassziban száznál több sérültje van a tüntetők és a rohamrendőrök összetűzésének - jelentette az MTI. A rohamrendőrök azután rontottak neki a tiltakozóknak, hogy valaki közülük gyújtópalackot hajított a megyei adminisztráció épületére. A tüntetők a Facebookon arról tájékoztattak, hogy a rendőrök kegyetlenül bántalmazták a tüntetőket, sok sérültet rohamkocsival szállítottak el.