Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagy-Britannia nagyjából három kilométernyi kerítés építéséhez elegendő alapanyagot szállít Franciaországba, hogy megerősítsék a kontinenst a szigetországgal összekötő csalagút ottani bejáratát - írja Daily Mail.

Calais környékén rengeteg autó és teherautó vár arra, hogy helyet kapjon a vasúti szerelvényeken, és az elmúlt hónapokban a környéken várakozó menekültek ezekre kapaszkodva próbáltak bejutni Nagy-Britanniába.

A térségben létrejött sátortáborban 3000 eritreai, szíriai és etiópiai bevándorló próbál túlélni és továbbjutni az ígéret földjeként megjelenő ködös szigetre. A londoni és a párizsi kormány képviselői rendkívüli tanácskozásokon próbálják kidolgozni a helyzet rendezését szolgáló intézkedéseket. A helyzet tarthatatlan: a kétségbeesett emberek útakadályokkal igyekeznek megállítani a járműveket, hogy felkapaszkodhassanak rájuk. Egy eritreai menekült meghalt, amikor megpróbált feljutni a mozgó vonatra.

A hatóságok azt ajánlják az arra járóknak, hogy amikor a besorolás miatt lassan haladnak vagy megállnak, tartsák zárva autóik összes ajtaját. A kamionokról a videók tanúsága szerint a rendőröknek kell leparancsolni a felkapaszkodott menekülteket. Szakértők várakozása szerint idén még 2000-en érkezhetnek Calais környékére - naponta 50 új menekült jelenik meg az egyre zsúfoltabb sátortáborban, ahol nincs elég fekvőhely és pokróc.

A brit kormány ugyanakkor nem tervezi azt, hogy átvizsgáltassa a rendőrséggel a szigetországra érkező összes járművet. A kabinet illetékes minisztere szerint világos jelzést akarnak küldeni mindenkinek, hogy nem juthatnak be illegálisan Nagy-Britanniába.