Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy Donald Trump amerikai elnök pszichológiai profilját tartalmazó dossziét készítenek Vlagyimir Putyin háttéremberei - adta hírül az NBC News amerikai hírportál. Az orosz kormány egyik vezető tanácsadója már meg is előlegezte a dokumentum legfontosabb megállapításait.

Eszerint Trump kockázatvállaló személyiség, aki képes naivan viszonyulni egy-egy ügyhöz. Andrej Fedorov külügyminiszter-helyettes szerint a profilt azért állítják össze, hogy Putyin felkészülhessen a találkozóra Trumppal. A vizsgálatban elsősorban azt tanulmányozzák, hogy viselkedett az amerikai elnök az elmúlt hónapokban.

Mindenképpen javítaná

A volt ingatlanmágnás egyik határozott szándéka, hogy javítsa az USA és Oroszország kapcsolatait. Emellett annak ellenére kitart, hogy az amerikai titkosszolgálatok szerint Moszkva beavatkozott az Egyesült Államok elnökválasztási kampányába. Feltörték Hillary Clinton elnökjelölt stábjának e-mailjeit és egy részüket, amelyet kínosnak tartottak, kiszivárogtatták a sajtónak.

A múlt héten kénytelen volt lemondani Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó, mert kiderült, hogy titkos tárgyalásokat folytatott orosz diplomatákkal a Moszkva elleni amerikai szankciókról. Ezek az egyeztetések még Trump megválasztása előtt történtek.

Nagyon idegesek

Trump ugyanakkor visszautasította, hogy ne lenne kemény az oroszokkal szemben és a már általa kinevezett Nikki Haley ENSZ-nagykövet valóban keményen fogalmazott a Kremllel szemben. Követelte a Krím félsziget orosz megszállásának beszüntetését. Moszkva már Oroszország részének tekinti a három éve bekebelezett területet.

Mihail Kaszjanov korábbi külügyminiszter szerint az orosz vezetést idegesíti az amerikai elnök viselkedése. Egyáltalán nem találják nevetségesnek - fogalmazott. A helyzetet nagyon komolyan veszik és Putyin teljes stábja rendkívül feszült Trump miatt.