Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 34 éves modell, a Victoria's Secret és a Maybelline egykori manökenje, gyémánt nyakékeket, fülbevalókat és más ékszereket kapott ajándékba Jho Low malajziai üzletembertől, amikor 2014-ben körülbelül egy évig együtt jártak.

Az amerikai igazságügyi minisztérium június 15-én beadott bírósági keresete szerint a drága ajándékok vásárlásával azt a pénzt mosták tisztára, amit a 2009-ben létrehozott gazdaságfejlesztési alapból (1MDB) sikkasztottak el - írta a portál.

Az egyik gyémántfüggőt, egy 1,8 millió dollárt érő, szív alakú nyakéket a szerelmesek napjára kapta ajándékba 2014-ben a sztármodell, a foglalat hátoldalára nevének kezdőbetűit is rávésték. A nyomozók szerint Low később megajándékozta Miranda Kerrt egy másik, 4,8 millió dollárt érő rózsaszín gyémánt nyakékkel is, hozzá illő fülbevalókkal, karpereccel és gyűrűvel további 2 millió dollár értékben.

A manöken szóvivője azt mondta hétfőn, hogy a kincseket hétvégén adták át, Miranda Kerrt nem vádolják semmivel, és kezdettől fogva teljes mértékben együttműködött a vizsgálattal.

Az amerikai igazságügy-minisztérium szerint 4,5 milliárd dollárt (1230 milliárd forint) sikkasztottak el az 1MDB-ből az állami alap magas rangú vezetői és bűntársaik. A Wall Street Journal azt írta 2015 júliusában, hogy a "lenyúlt" közpénzből 673 millió dollár landolt Najib Razak miniszterelnöknek a privát bankszámláin is.

A gigantikus sikkasztási botrányba belekeveredett Leonardo DiCaprio amerikai filmsztár is, aki 12 millió dollár értékben fogadott el műkincseket a botrányban érintett pénzemberektől. A színész ugyancsak jelezte, hogy hajlandó visszaadni a lopott pénzből vásárolt ajándéktárgyakat.