Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tavaszi és nyári hónapokhoz képest ugyan gyengült a munkaerő-kereslet Szlovákiában, ám továbbra is érvényes, hogy álláskeresők hat éve nem voltak olyan kedvező helyzetben, mint manapság - írta a pozsonyi Új Szó a Manpower munkaerő-piaci társaság jelentését idézve. A szervezet 751 cégvezetőt kérdezett meg, akik 11 százaléka szerint az októbertől december végéig tartó időszakban újabb alkalmazottak felvételét tervezi, elbocsátásokkal a megkérdezettek 4 százaléka számol.

Ez enyhe romlás az előző negyedévhez képest, amikor a cégek 14 százaléka tervezett újabb munkaerő-toborzást és csak két százalékuk tervezett elbocsátásokat. Az előző év azonos időszakához képest azonban továbbra is töretlen javulásról számolhatunk be - nyilatkozta Jaroslava Rezlerová, a Manpower regionális vezérigazgatója, aki szerint jövőre tovább javulhat a helyzet.

A Manpower által most vizsgált tíz ágazatból hatban az idei év utolsó hónapjaiban is újabb munkaerő-toborzást terveznek. Rezlerová szerint az elkövetkező hónapokban a feldolgozóiparban lehet majd a legkönnyebben munkát találni, ebben az ágazatban 20 százalékponttal haladja meg az új munkaerő felvételét tervező cégek aránya azokét, amelyek elbocsátásokat jeleztek, míg a sor végén kullogó mezőgazdaságban 12 százalékpontos a különbség az elbocsátásokat tervezők javára.

(A nyitókép forrás: Pixabay.com)