Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt 53 hónap alatt csaknem 10 millió új munkahely jött létre és hogy a munkanélküliségi ráta a 2009-es 10 százalékról mostanra 6,2 százalékra csökkent. Obama - anélkül, hogy konkrétan kitért volna a két hónap múlva megtartandó "félidős" kongresszusi választásokra - hangsúlyozta, hogy a béremelés szövetségi szintű törvényi rendezését és más intézkedéseket csak akkor lehet megvalósítani, ha a törvényhozásban a demokratáké lesz a többség.

Nem a Holdat kérem (a kongresszustól). Olyan politikát kérek, amelyek segíti az embereket az előrejutásban. A képviselőházat irányító republikánusok azonban nem ezt akarják - mondta.

A novemberi választásokon a demokraták számára az a tét, hogy meg tudják-e őrizni többségüket a szenátusban. Ha ez nem sikerül nekik, és a képviselőházhoz hasonlóan a szenátusban is a republikánusok kerülnek túlsúlyba, akkor elnökségének utolsó két évében a minimálisra csökken Obama politikai mozgástere, mi több, veszélybe kerülhet az egészségügyi törvény, amit pedig kormányzása legfontosabb hazai vívmányának tekint. Annak lehetőségét, hogy a demokraták a képviselőházban többségbe kerüljenek, kizárják az amerikai politikai elemzők.

Barack Obama, aki a hétfői rendezvényen nem hozta szóba a nemzetközi válságok témáját, kijelentette, hogy ha egy olyan jó állást keresne, amely lehetővé tenné számára, hogy garantálja a biztonságot a családjának, akkor belépne a szakszervezetbe.

Scott Walker, Wisconsini republikánus kormányzója - és potenciális elnökjelölt-aspiráns - a milwaukee-i repülőtéren fogadta az elnököt. Walker demokrata kihívója, Mary Burke ugyanakkor nem mutatkozott együtt Barack Obamával a fesztiválon, feltehetően annak megcsappant népszerűsége miatt. Az Egyesült Államokban a Munka napja volt az utolsó pihenőnap az őszi politikai nagyüzem beindulása előtt.