Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Donald Trump amerikai elnök egy Twitter-bejegyzésben ismét a CNN hírtelevízión gúnyolódott, amelyet legutóbb a két héttel ezelőtti fülöp-szigeteki látogatásán tett meg, de egyébként visszatérő sormintája az elnökségének a tavalyi kampány óta.

Ezúttal azt írta, "a Fox televízió sokkal fontosabb az Egyesült Államokban, mint a CNN, csakhogy az Egyesült Államokon kívül még mindig a CNN nemzetközi kiadása a (hamis) hírek forrása, és ezek nagyon is szegényesen mutatják be nemzetünket a világnak. A külvilág nem az igazságot tudja meg tőlük".

A CNN-t sem kellett félteni: nagyjából azonnal reagáltak az elnöknek. "Nem a CNN dolga, hogy az Egyesült Államokat bemutassa külföldön. Ez az ön dolga. A mi munkánk a hírek közlése. Első a tény" - írták.

Az elnök bejegyzését ezúttal az teszi érdekessé, hogy az igazságügyi minisztérium a héten jelentette be, hogy megpróbálja megakadályozni, hogy az AT&T telekommunikációs vállalat felvásárolja a Time Warner médiaóriást, amely a CNN tulajdonosa is. Bár sajtóhírek szerint szóba került, hogy az adásvételi csomagból a Time Warner kiveszi és külön értékesíti.

 

Trump azt ígérte, hogy "nem vesz részt" a fúzióban és nem lesz köze hozzá. Mielőtt visszatért a hálaadásra a kedvenc nyaralójába, a floridai Mar-a-Lago villába, ismét megszólalt az ügyben: "Nem veszek részt az egyeztetésekben, de személy szerint mindig is úgy éreztem, hogy ez az üzlet nem jó országunknak" - fogalmazott újságíróknak.

Az Egyesült Államok elnöke a CNN után rátért egy másik fontos ügyre, ugyanis a Twitteren rögtön megosztotta egy teljesen ismeretlen felhasználó weboldalát, a Magapill.com-ot, amelyen tételesen listázták az elnöknek tulajdonított sikereket.