A lapot tájékoztató forrás szerint az SZK számára a gyilkossággal gyanúsított csecsen Zaúr Dadajev tanúvallomása alapján vált ismertté annak a férfinek a neve, aki a gépkocsit és a pisztolyt adta a gyilkosság elkövetéséhez. A Ruszlik néven bemutatkozó férfi 5 millió rubelt (24 millió forint) is ígért fejenként a merénylet elkövetőinek.

Korábban feltételezték, hogy az ellenzéki politikust, Vlagyimir Putyin elnök egyik legnagyobb bírálóját vallási okok miatt gyilkolták meg, a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap munkatársainak lemészárlása ügyében tett nyilatkozatai miatt - legalábbis ilyen, a nyomozóhatóságokra hivatkozó értesülések láttak napvilágot az orosz sajtóban. A Kommerszant azonban azt írja, hogy a gyanúsítottak közül senki sem állt személyes kapcsolatban a politikussal, többségük nem is tudott a létezéséről, és családtagjaik ismerőseik elmondása szerint nem is voltak különösebben vallásosak.

A nyomozók most inkább a több közvetítő részvételével megszervezett, politikai indítékú bérgyilkosság elméletét tartják valószínűnek a Kommerszant szerint.

Borisz Nyemcovot február 28-án ölték meg Moszkva belvárosában, nem messze a Kremltől, ahol barátnőjével, Anna Duricka ukrán modellel sétált. A merénylet ügyében eddig öt gyanúsítottat vettek őrizetbe. A gyilkosság közvetlen elkövetésével a Szever (Észak) csecsen zászlóalj egykori parancsnok-helyettesét, Zaúr Dadajevet gyanúsítják, aki egyik zászlóaljbeli társával a Kommerszant értesülései szerint az elmúlt félévben csecsen hivatalnokok, illetve üzletemberek testőre volt.