A felszámolás sorsára jutott az Air Alps regionális légitársaság, amely egy ideje a csőd elkerülésével küszködött - jelentette az austriantimes.at hírportál. A cég kénytelen volt lemondani novemberre tervezett Róma-Bolzano járatait, majd tárgyalásokat kezdett potenciális befektetőkkel, hogy valahogyan pótolja tőkéjét. Az Ausztria dél-tiroli tartományában tevékenykedő vállalat főhadiszállása Innsbruckban volt.

Az elmúlt hónapokban az orosz REFCA befektetési csoporttal, illetve más, az Európai Unióban bejegyzett partnerekkel folytattak egyeztetéseket. A légitársaság tulajdonosa, a Welcome Air vezérigazgatója, Manfred Helldoppler szerint nem csupán pénzt próbáltak szerezni, hanem új üzleti modell kialakításáról is tárgyaltak a lehetséges befektetőkkel, ám nem tudtak kellően ígéretes koncepcióval előállni. Ezért semmi esélyük nem maradt az Air Alps járatainak újraindítására.

A cég párban működött a Tyrol Air Ambulance légimentő-szolgálattal, amelyet nem érint az Air Alps bedőlése. A két vállalkozás együtt 18 embernek adott munkát Ausztriában - rajtuk kívül olaszok dolgoztak a cégnél -, akiket fele-fele arányban oszlottak el. Az anyavállalat a légi mentőhöz hasonlóan szintén zavartalanul folytatja tovább tevékenységét.