Egy rendőr életét vesztette, kettő pedig megsebesült vasárnap egy ingusföldi közúti ellenőrzőposzt ellen elkövetett öngyilkos merényletben.

Az orosz médiában megjelent beszámolók szerint a támadók legkevesebb ketten voltak. Gépkocsival közelítették meg a Kavkaz autópálya egyik ellenőrzőposztját Jandare település közelében. Az egyik támadó bement az épületbe és felrobbantotta magát.

Az egyik bent tartózkodó rendőr a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe. Helyszíni jelentések szerint a támadás helyszínéről elmenekült terroristát vagy terroristákat a biztonsági erők egy lakóházban körülvették.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mely szervezet felelős a merényletért. Az orosz médiában arról találgatnak, hogy kapcsolat lehet a vasárnap délutáni kormányellenes tüntetések miatti tömeges letartóztatásokkal. Közel 300 ember rendszerkritikust állítottak elő a hatóságok.

Áprilisban robbantottak utoljára Oroszországban: akkor a szentpétervári metró két különböző állomásán, a Szennaja Ploscsagynál és a Tyehnologicseszkij Insztyitutnál követtek el merényletet. A támadásban több mint 10 ember meghalt.

A címlapkép illusztráció. Forrás: Vasily MAXIMOV / AFP.