Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dokumentumokból ítélve a luhanszki szakadárok a krímihez hasonló forgatókönyvvel számolnak: a népszavazás után önálló állam alakulna a megye határain belül, majd meghatározott feltételek mellett csatlakozna Oroszországhoz vagy újra Ukrajnához.

Az első dokumentum egy határozat, amely értelmében a nép megvonja a bizalmat a megyei tanácstól. A határozat arra hivatkozik, hogy Ukrajnában tavaly november óta tömegesen megsértik a polgárok jogait, és a megye lakói már régóta azt érzik, hogy veszélyben vannak a hagyományaik és kultúrájuk, politikai, faji, nemzeti és nyelvi alapon szítják a megyében az ellentéteket. Különösen aggasztó a nyílt fasizmus és nácizmus megjelenése Ukrajna egész területén, és az, hogy ez a jelenség átszivárog a Luhanszki megye területére - áll a határozatban, amely szerint a nép azért vonja meg a bizalmat a megválasztott képviselőitől, mert ők nem tesznek semmit e jelenségek ellen.

A hírportál által közzétett dokumentumok között szerepel a népszavazási kérdőív, amelyen három kérdés van. A megye lakóinak azt kell eldönteniük, hogy támogatják-e a független Luhanszki Népköztársaság kikiáltását, illetve csatlakozását Ukrajnához vagy Oroszországhoz.

A harmadik irat a Luhanszki Népköztársaság függetlenségi nyilatkozata, amely hivatkozik egyebek mellett az ENSZ-alapokmányra, az önrendelkezési jogra vonatkozó nemzetközi jogi dokumentumokra, továbbá a hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ) négy évvel ezelőtti határozatára, amely szerint Koszovó függetlenségének egyoldalú kikiáltása nem ütközik a nemzetközi jogba. A függetlenségi nyilatkozat is felsorolja a megyében történő jogsértéseket, és úgy foglal állást, hogy ezekre hivatkozva Luhanszk lakói élhetnek az önrendelkezési joggal, és kikiálthatják a megye függetlenségét.

A függetlenségi nyilatkozatot a Luhanszki Népköztársaság Legfelső Tanácsa fogadná el. A dokumentumról már csak a dátum, az aláírás és a pecsét hiányzik.