Az ECB előző, 2016. január 21-i kamatdöntő ülésén - akárcsak korábban, decemberben - nem változtatott az irányadó 0,05 százalékos kamaton. Az eurozóna jegybankja korábban mínusz 0,2 százalékról mínusz 0,3 százalékra módosította a nála elhelyezett egynapos betétekre felszámított büntetőkamatot.

A piacon most viszont több elemző is kamatvágásra számít - a Goldmann Sachs például további 10 bázispontos csökkentést valószínűsít, de nem zárja ki a 20 bázispontos vágás lehetőségét sem.

Az ECB 2014. szeptember 4-én csökkentette 0,15 százalékról 0,05 százalékra az irányadó kamatot.

Az Egyesült Államokban délután fél háromkor látnak napvilágot az új munkanélküliségi segélykérelmek, eheti adatai. A múlt héten 272 ezren folyamodtak ellátásért.

Belföldön az MNB tesz közzé egy friss statisztikát csütörtökön: kiderülnek a rezidens kibocsátású értékpapírok januári adatai kibocsátói és tulajdonosi bontásban.

Az Államadósság Kezelő Központ csütörtökön tartja a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióját 40 milliárd forint értékben. Sor kerül a 2019/D jelű államkötvény aukciójára is - 5 milliárd forint értékben.