Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A mannheimi gazdaságkutató pénzügyi befektetők körében végzett felmérése alapján számított gazdasági hangulatindexe 10 pontra esett a júliusi 17,5 pontról, jelezve, hogy a piac a német gazdaság lendületének mérséklődésére számít. Az elemzők azt várták, hogy az index csak 15 pontra süllyed - írta az MTI.

Ugyanakkor a gazdaság pillanatnyi helyzetének megítélését tükröző mutató 0,3 ponttal 86,7 pontra emelkedett az elemzők által várt 0,9 pontos csökkenéssel szemben.

Romlott az euróövezeti konjunktúra várható alakulását előrejelző hangulatindex is, a mutató 6,3 ponttal 29,3 pontra ment le. Látványosan javult viszont az eurózóna aktuális helyzetének megítélése, az index augusztusban 9,7 ponttal, 38,4 pontra, 2008 januárja óta a legmagasabbra emelkedett.

A ZEW értékelése szerint az autóipart övező botrányok ellenére a német gazdaság növekedési kilátásai továbbra is stabilak, de "a gazdasági hangulatindex jelentős csökkenése azt jelzi, hogy fokozódik az idegesség a német gazdaság jövőbeli növekedési pályáját illetően".