Villámcsapás miatt visszafordulásra kényszerült kedd délután az új francia elnök, Francois Hollande Berlinbe tartó repülőgépe - idézi az Origo.hu a francia elnöki forrásokra hivatkozó MTI-beszámolót.

Hollande azonnal keddi beiktatása után indult Párizsból a német fővárosba, Angela Merkel kancellár meghívására. A legfrissebb hírek szerint a gép rendben leszállt Párizsban, a francia elnök repülőgépet váltott, és ismét elindult Berlinbe.

Az eredetileg keddre tervezett találkoz célja - a kancellári hivatal korábbi közleménye szerint -, hogy a felek megismerjék egymást. A német kormány szóvivője úgy fogalmazott, hogy a találkozó nem a döntésekről fog szólni, hanem az ismerkedésről - ugyanakkor mindenki arra vár, hogy az új francia-német páros milyen megoldási javaslatokat kínál a válságra. Hollande továbbra is kitart amellett, hogy a fiskális paktumot újra kell tárgyalni, Merkel viszont csak arra hajlandó, hogy további, a növekedés élénkítését célzó elemekkel - egy úgynevezett növekedési csomaggal - egészítsék ki azt.