Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nokia megvásárolja a digitális egészségügyi készülékeket gyártó francia Withings céget 191 millió dollárért - idézte a finn vállalat bejelentését a theverge.com hírportál. Rajeev Suri vezérigazgató úgy véli, hogy gyakorlatilag óriási piacot vásároltak, hiszen a francia cég hordozható fitneszkütyüjei és orvosi mérőműszerei, illetve Activité okos órája nagyon sok vásárlót hozhatnak a Nokiának.

Visszatérnek

A sorok között a hír arról szól, hogy a finn márka visszatér a fogyasztói elektronika piacára. A vállalat néhány éve eladta mobiltelefon-gyártó üzletágát a Microsoftnak és visszavonult az átlagemberek számára unalmas hálózati eszközök piacára. Most azonban ismert és sokak által szeretett márkanevét az új elektronikus eszközök fejlesztésében és értékesítésében kamatoztathatja.

Nehéz lesz

A visszatérés ugyanakkor nem lesz könnyű. A mobilüzletág eladásával a cég elvesztette mérnöki és értékesítési apparátusa jelentős részét. Azok, akik nem mentek el az amerikai óriáshoz, külön vállalkozásba kezdtek vagy pályát változtattak.

Ezzel együtt a Nokia tavaly bizonyította, hogy nem felejtette el, minek köszönhette régi hírnevét: piacra dobta az N1 táblagépet. Ezt tabletet azonban csak Kínában és Tajvanon forgalmazzák.

Mint régen

Withings megvásárlása lehetőséget teremt a finneknek arra, hogy bebizonyítsa: még mindig képes olyasmiket fejleszteni, amiket megvesznek az emberek. Emellett esélyt kap arra is, hogy visszaszerezze a fiatalok érdeklődését.

A technológia megváltozott, amióta a vállalat kiszállt a kiskereskedelemből, ám most megint olyasmivel térhet vissza, amit a mobiltelefonokkal kínált. Személyes használatra szánt kütyükkel hódíthatja meg fogyasztókat.