Júliusban már a harmadik egymást követő hónapban nem változott az orosz olajtermelés, az ország az OPEC és szervezeten kívüli legnagyobb olajtermelők között létrejött önkorlátozó megállapodásnak megfelelően napi 10,95 millió hordó olajat termelt a moszkvai energetikai minisztérium szerdán közzétett adatai szerint - írja az MTI.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők megállapodása értelmében az idén januártól jövő márciusig napi 1,8 millió hordóval csökkentik olajtermelésüket. Az OPEC ebből napi 1,2 millió, a szervezeten kívüliek napi 600 ezer hordót vállaltak.

Alexandr Novak orosz energetikai miniszter közölte, hogy Oroszország júliusban napi 307 ezer hordóval termelt kevesebb olajat, mint 2016 júliusában. Júliusban Oroszország 46,3 millió tonna olajat hozott a felszínre a júniusi 44,8 millió tonna után. A napi termelési átlag azonban a két hónapban megegyezett, mert július egy nappal hosszabb júniusnál.

Júliusban Oroszország 4,099 millió tonna olajat exportált vezetéken a júniusi 4,131 millió tonna után.

Az orosz földgáztermelés júliusban 50,8 milliárd köbméter volt, napi 1,64 milliárd köbméter a júniusi 51,28 milliárd köbméter után.