Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Korábbi bejelentés szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter New Yorkban jelen lesz a világszervezet Közgyűlése 71. ülésszakának szeptember 20-26. között megtartandó általános vitáján, amelynek apropóján mások mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is találkozik. Tavaly, a 70. jubileumi ülésszakon Putyin is felszólalt.

Peszkov hétfőn elmondta, hogy Putyin megvitatta az orosz biztonsági tanács állandó tagjaival Lavrov és John Kerry amerikai külügyminiszter Szíriáról múlt héten Genfben folytatott tárgyalásainak eredményeit. Az elnöki szóvivő nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Svájcban sikerült megállapodni az arab országban végrehajtandó közös katonai fellépésről.

Lavrov a pénteki genfi tárgyalások lezárása után kijelentette, hogy az egy egyik fő nyitott kérdés továbbra is a terroristák elleni orosz és amerikai légicsapások koordinálása.

Az orosz biztonsági tanács ülésén az elnöki szóvivő szerint szó esett a Putyin Pak Gun Hje dél-koreai elnökkel, illetve Abe Sindzó japán kormányfővel a héten Vlagyivosztokban megtartandó találkozójáról, valamint a távol-keleti orosz nagyvárosban megrendezendő Keleti Gazdasági Fórumról.

Nem rendíti meg őket a kizárás

Peszkov közölte, hogy Putyin a korábban megjelent török sajtóértesülésekkel ellentétben nem lesz jelen a szerdai antalyai török-orosz barátságos labdarúgó mérkőzésen. A szóvivő szerint még nem dőlt el, hogy hol fogják megrendezni a paralimpiáról kizárt orosz sportolók külön versenyét.

Vlagyimir Lukin, az Oroszországi Föderáció Paralimpiai Szövetség elnöke pénteken úgy nyilatkozott, hogy eltiltott orosz sportolók versenyét a szeptember 7-én kezdődő paralimpia előtt fogják lebonyolítani. Putyin egy nappal korábban közölte, hogy Oroszország külön játékokat rendez paralimpikonjainak, és hogy a jutalmazás azonos lesz az olimpiaival.