Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A HP összesen nyolc globális szolgáltató központot tart fenn, egyebek között Dublinban és Kuala Lumpurban. A budapesti szolgáltató központ 19 nyelven a világ 15 országában nyújt infrastruktúra-üzemeltetési és üzletifolyamat-támogatást a HP gyógyszer-, élelmiszer- és energiaiparban, a gyártásban, illetve a kommunikációs és pénzügyi szektorban tevékenykedő partnereinek.

A magyarországi központról kapott pozitív nemzetközi visszajelzések alapján a HP Magyarország jó esélyt lát a szolgáltató tevékenység további bővítésére. Az itteni feltételek jó lehetőséget adnak arra, hogy "Magyarország globális nagyhatalommá váljon a szolgáltató ágazatban" - mondta Gonda Gábor, a HP Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A HP Magyarország összesen 2300 embert foglalkoztat. Közülük 1500 dolgozik az anyavállalat stratégiai fontosságú egységévé (Shared Service Center, SSC) előléptetett budapesti szolgáltatási központjában. Tavaly a HP Magyarország 114 milliárd forint árbevételre tett szert, ebből 74 milliárd forint volt az exportbevétel.

A HP Magyarország a globális rangra emelt szolgáltató központ mellett nyomatató- és PC-kereskedelmi, nagyvállalati számítástechnikai infrastruktúra-beszállító, illetve szoftver szolgáltató, valamint gyártó tevékenységet is folytat. A világ minden tájára szalagos adathordozókat szállító üzem 2012-ben állította elő a 2,5 milliomodik terméket.

Az anyavállalat, a HP a világ több mint 70 országában van jelen, alkalmazottainak száma meghaladja a 300 ezret. A konszern 2012-ben 120 milliárd dollár forgalmat ért el.