Az üzlet miatt nagyjából 100 millió euró tőkéje szabadul fel a KBC-nek. Ez lényeges hatással nem lesz a pénzügyi eredményére, de javítja a KBC fizetőképességét. A KBC Deutschland eladása az utolsó lépése a csoport átszervezési programjának, amiről még 2009-ben egyezett meg az Európai Bizottsággal.

Johan Thijs, a KBC csoport vezérigazgatója elégedett, hogy ezzel a tranzakcióval befejeződik a bizottsággal egyeztetett program. A KBC mostantól teljesen arra tud koncentrálni, hogy az egyik legjobban teljesítő lakossági pénzintézetté váljon Európában. A vezérigazgató felhívta a figyelmet, hogy a nehéz piaci körülmények mellett is tudták tartani a határidőket a csoport átalakításánál.

A bank azután egyezett meg az Európai Bizottsággal a csoport átszervezéséről és a kockázattal súlyozott eszközállományának csökkentéséről, hogy állami segítségben részesült a 2008-2009-es pénzügyi válság során. A KBC összesen 25 alegységét adta el vagy szüntette meg a program részeként, és újrafokuszálta működését a belgiumi bankbiztosítási üzletágára, valamint a cseh, szlovák, magyar, bolgár és ír piacokra. 2008 óta több mint harmadával csökkent a KBC kockázattal súlyozott eszközállománya.

A KBC már 5 milliárd eurót fizetett vissza abból a 7 milliárd eurós támogatásból, amelyet a belga szövetségi államtól és a flamand regionális szervektől kapott. A fennmaradó részt legkésőbb 2017 végéig szeretné megtéríteni a KBC, három évvel korábban, mint a kötelező határidő.

A KBC csoport magyarországi leányvállalata a K&H Bank.