Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az állami tőkepótlásban részesített cégek vezetőinek javadalmazásáért felelős amerikai kormányzati hivatalnok egyelőre nem tudta megmondani, hogy a menedzser-fizetésekről mennyi információt tárnak majd a nyilvánosság elé. Afelől azonban nincs kétsége, hogy "komoly problémáról" van szó.

Mindeddig hét, a TARP-programban érintett vállalat - köztük a Citigroup Inc., az American International Group (AIG) Inc., a Bank of America Corp. és a General Motors Corp. - nyújtotta be 25 legjobban fizetett menedzserének javadalmazására szóló terveit az amerikai kormányzati szervhez, a dokumentumok jelenleg a "fizetések cézáraként" is emlegetett Feinberg asztalán elbírálásra várnak.

Az Egyesült Államok pénzügyi kormányzata vékony jégen sétál a személyes adatokkal kapcsolatos döntések meghozatalakor: a kabinet tájékoztatása szerint elsődleges szempontot jelent, hogy a nyilvánosságra kerülő adatokból - a Privacy Act rendelkezéseinek megfelelően - ne lehessen egyértelműen következtetni az érintett cégvezetők személyére.

A nyilvánosság ugyanakkor komoly nyomást gyakorol a kormányzati hivatalra. A Reuters a múlt hét közepén hivatalosan is kikérte az érintett hét vállalat vezetőinek javadalmazásáról szóló adatokat az információszabadságra hivatkozva, válasz azonban mindeddig nem érkezett.

Egy, a Feinbergnek eljuttatott névsorban is szereplő cégvezetők képviseletét ellátó New York-i ügyvéd a Reutersnek elmondta: van olyan ügyfele, aki évente 25 millió dollárt keres és most komolyan aggódik azért, hogy a neve esetleg az újságok címlapjára kerülhet. A jogász szerint emberekről van szó, nem pedig egy cirkuszi mutatványról.

Egy korábban a JP Morgannél dolgozó befektetési bankár szerint a túlzott nyilvánosság nyomán számos cégvezető azonnal visszavonulna az üzleti élettől, ami pedig érzékenyen érintheti a túlélésért küzdő vállalatokat, amelyek minden erejükkel azon dolgoznak, hogy visszafizessék az állami kölcsönöket.