Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Bayer német vegyipari konszern eladja agrárvegyipari üzletágának azon területeit konkurensének, a német BASF vegyipari konszernnek, amelyek versenyjogi szempontból esetleg akadályozhatják az amerikai Monsanto akvizíciójának engedélyezését - jelentette be a Bayer.

A Bayer és a BASF megállapodást írt alá pénteken a Bayer agrárvegyipari üzletága, a Crop Science egyes tevékenységeinek, vetőmagtermelő és növényvédelmi üzletágának az eladásáról 5,9 milliárd euró (7 milliárd dollár) értékben - írja az MTI. (Jól megy a vegyipari óriásnak.)

Az érintett területekkel a Bayer 1800 alkalmazottal 1,3 milliárd eurós forgalmat bonyolított és 385 millió euró működési eredményt ért el 2016-ban.

A Bayer 2016 szeptemberében jelentette be a vetőmagok előállításával foglalkozó amerikai Monsanto felvásárlását 66 milliárd dollárért.

Brüsszel az év közepe óta vizsgálja versenyjogi szempontból a Monsanto felvásárlását. A Bayer-Monsanto fúzió engedélyezéséről 2018 elejéig hozza meg a döntést az Európai Bizottság. Margrethe Vestager versenyjogi biztos augusztusban közölte, hogy nem tartja elegendőnek a Bayer által 2,5 milliárd euró dollár értékben kilátásba helyezett aktíva értékesítéseket és egyúttal a vizsgálatok kiterjesztését jelentette be.

A Bayer-Monsanto fúziót még az illetékes amerikai hatóságoknak is engedélyezniük kell.

A Bayer részvénye 1,30 százalékkal erősödött, a BASF részvénye 0,33 százalékkal gyengült pénteken a frankfurti tőzsdén - írja az MTI.