Tavaly szeptemberben, alig egy hónappal azután, hogy a Galaxy Note 7-et piacra dobták, a Samsung visszahívta az összes telefont és az utángyártott akkumulátorokat is, miután több készülék is túlhevült, kigyulladt vagy felrobbant töltés közben. A cég hétfőn ismertetett belső vizsgálata szerint az akkumulátorok konstrukciós hibája és az összeszerelés hiányosságai okozták a a problémát. A gyártó az alkatrészeket két külső beszállítótól szerezte meg.

Az Apple iPhone 7-es vetélytársának szánt készülék több milliárd dollárnyi kárt okozott a Samsungnak, valamint jelentős presztízsveszteséggel járt, hogy októberben teljesen beszüntették a gyártását, mert az első széria visszahívása után az utángyártott készülékeknél is előjöttek a problémák.

Nem meglepő, hogy a cég is óvatosabb lett: Koh Tong Dzsing, a Samsung Electronics mobilágazatának vezetője a jelentés hétfői ismertetésén elmondta, az eset miatt késni fog új csúcsmobiljuk, a Galaxy S8 bemutatása. A február 27-én kezdődő barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) még nem mutatják be, pedig hagyományosan itt debütálnak a legújabb készülékeik.