Ezzel az egy héttel korábban előzetesen közölt eredménynek megfelelő számokat tettek közzé.

A Deutsche Bank 2008 után most először volt egy teljes pénzügyi évben veszteséges, ráadásul nem is kicsit: 6,8 milliárd eurós bukót könyvelt el a legnagyobb német bank - írja a Portfolio.hu. A tavalyi negyedik negyedévben a bank 2,1 milliárd eurós veszteséget szenvedett el, bevétele pedig 6,6 milliárd eurót tett ki, utóbbi az előző év azonos időszakéhoz képest 15 százalékos csökkenést jelent.

A bank nettó díj- és jutalékbevétele 7,5 százalékkal esett vissza, míg nettó kamatbevétele csak 1 százalékkal emelkedett. A vállalati banki és értékpapír üzletág (Corporate Banking & Securities, CBS) különösen rosszul teljesített, éves alapon 30 százalékkal esett vissza a bevétele, elsősorban a kötvénykereskedési bevételek csökkenése miatt.

A pénzintézet jelenleg jelentős szerkezetátalakítási folyamaton megy keresztül, melyet a nyáron kinevezett új vezérigazgató, John Cryan vezényel. Az októberben bejelentett átalakítás költségeire a negyedévben 0,8 milliárd eurót számoltak el, melynek jelentős része a 10 országból való kivonulás fiókbezárásaihoz köthető, a Deutsche Postbank leválasztására pedig 0,1 milliárd euró ment el. A bank jogi költségei 1,2 milliárd euróval rontották az eredményt, amely szinte teljes egészében korábbi szabálytalanságok miatt fizetendő bírság volt.

A bank működési ráfordításai a fentieknek megfelelően jelentősen, több mint 16 százalékkal emelkedtek, hitelezési céltartaléka pedig 3 százalékkal volt magasabb - olvasható a Portfolión.