A hír hatására a cég részvényeinek ára 3,5 százalékkal drágult.

A márciussal végződő negyedévben a profit fő húzóereje az iPhone volt, 113 százalékkal adtak el több készüléket az előző év hasonló periódusához képest. A cég teljes nyereségének mintegy felét már ezzel az iPhone-ok teszik ki.

A március 26-tal végződő negyedévben az Apple nettó bevétele az előző év hasonló időszakában elért 3,07 milliárd dollárról most 5,99 milliárd dollárra emelkedett, a részvényenkénti nyereség pedig 3,33-ról 6,40 dollárra nőtt. A bevétel 83 százalékkal 24,67 milliárd dollárra ugrott a negyedévre számolva.

Elemzők 5,35 dolláros részvényenkénti nyereséggel és 23,3 milliárd dolláros negyedéves profittal számoltak a FactSet Research által előre jelzett konszenzusa szerint.

A cég közlése szerint a negyedévben 18,65 millió iPhonet adott el az elemzők által várt 16,3 millióhoz képest. Az iPad-ekből 4,7 millió kelt el a várt 6,3 millióval szemben, a Mac-ekből pedig 3,76 millió fogyott.

Az Apple a júniussal végződő negyedévre 23 milliárd dolláros bevétellel és 5,03 dolláros részvényenkénti nyereséggel számol. A Wall Street-en ezzel szemben 23,8 milliárd dolláros bevétellel és 5,25 dolláros részvényenkénti nyereséggel számolnak.

A cég nem számít komoly kiesésre a japán természeti katasztrófa miatt. Az ügyvezető emellett azt is hangsúlyozta, hogy folyamatos egyeztetéseket folytat Steve Jobsszal, aki orvosi kezelése ellenére "minden fő stratégiai döntésben" részt vesz.

Kapcsolódó