Hosszabb távon 12 fiókot terveznek a magyar piacon - mondta a bank vezérigazgatója szerdán, a pénzintézet második negyedévi eredményeinek ismertetésekor. Franz Gasselsberger vezérigazgató kifejtette: a nagy nyugati bankok számára Magyarország "problematikus terület" a magas bankadó, az adósmentés költségei és a politikai ellenérzések miatt, de az Oberbank számára más a helyzet. "Talán a méretünk miatt minket nem tekintenek annyira fenyegetőnek" - mondta.

Az Oberbank mérlegfőösszege 17,5 milliárd euró, ezzel a nyolcadik számú bank Ausztriában.

Elmondta: Magyarországon 80 alkalmazottja van a pénzintézetnek, és a terjeszkedést, új alkalmazottak felvételét elősegíti, hogy a nagy külföldi bankok a fékre léptek Magyarországon, fiókokat zárnak be. Az Oberbank mindazonáltal csak szerves növekedést tervez. "Semmit sem veszünk más bankoktól, és más bankokat sem veszünk meg" - tette hozzá a vezérigazgató.

Az Oberbank még idén nyolc új fiókot nyit a térségben, Magyarországon, Csehországban, Németországban és Ausztriában, ezzel összesen 158-ra növeli fiókjai számát.

Az Oberbank eredménye adózás után 73,6 millió euró volt az első félévben, 10,8 százalékkal több a tavalyi első félévi 66,4 milliónál. Hitelállománya 3,6 százalékkal nőtt.