Mintegy másfél órás késésre kell számítaniuk az utasoknak, de minden utas eljut úti céljára - mondta Ronald Schranz, a légitársaság szóvivője az APA hírügynökségnek vasárnap, hozzátéve, hogy mind a tíz SkyEurope járat, amely Bécsből indult volna Pozsonyból száll fel. A késést az okozza, hogy az utasoknak amellett, hogy át kell érniük Pozsonyba, kétszer is át kell esniük az ellenőrzéseken. Az utasokat buszokkal szállítják át Bécsből Pozsonyba.


Pénteken 24 órától nem szállhatnak fel a SkyEurope járatai a bécsi (schwechati) repülőtérről. A repülőtér üzemeltetője és a csődvédelem alatt álló diszkont légitársaság három nappal ezelőtt péntek 15 órai fizetési határidőben állapodott meg.

Miután hosszú és intenzív tárgyalásokat követően sem biztosított a légitársaság követeléseinek rendezése, a repülőtér péntek éjféltől megszüntette a SkyEurope-nak nyújtott szolgáltatásait. A péntek éjfél után induló gépeket nem készítették fel felszállásra és így azok nem hagyhatták el a repülőteret. Az érkező járatokra nem vonatkozik a repülőtér döntése.

Az utasokat arra kérik, hogy a közvetlenül a légitársaságnál érdeklődjenek a járatkieséssel kapcsolatban.