Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MHP ukrán óriáscég meg akar vásárolni venni egy lengyel baromfiüzemet, amelynek segítségével végképp megvetheti a lábát az Európai Unió piacán - írta az onet.pl. Ezzel házon belüli ellenfelet kaphatnak a lengyel baromfiágazat vállalatai, amelyek egyébként régóta elégedetlenkednek, amiatt, hogy az olcsó ukrán termékek elöntik az EU-t, amióta az unió megkönnyítette a kelet-európai ország cégeinek értékesítését az európai piacon.

A Puls Biznesu internetes portál úgy tudja, az MHP az Exdrob vállalat felvásárlásával akar hídfőállást szerezni az unión belül  - ez a cég az utóbbi időben veszteségekkel küzdött. A versenypolitikai és fogyasztóvédelmi hivatalhoz befutott a kérelem a befektetés engedélyezésére. Ennek értelmében a Kutnyovszki Baromfi Üzem venné át az Exdrob ellenőrzését. Ugyanakkor a kérvényt az MHP-hez tartozó, ciprusi székhelyű Roftan Holding nyújtotta be.

Az ukrán vállat uralja a hazája csirkefeldolgozási piacának több mint harmadát. A cég a termelés teljes vertikumát átfogja a szántóföldi tevékenységektől a fogyasztó asztalára kerülő termék előállításáig. A takarmány előállításától a tenyésztésen és feldolgozáson át az értékesítésig a teljes vertikummal foglalkozik. Az utóbbit franchise kereskedőkkel bonyolítja le. Az MHP bevételei a múlt évben meghaladták az 1,1 milliárd amerikai dollárt - hívta fel a figyelmet a Puls Biznesu.

(A kép forrása: Unsplash)