Az egészségügyi termékeket gyártó vállalatnak dollár-százmilliókba kerültek a minőségi kifogások és pénzben kifejezhetetlen, mennyivel rontották a cég imázsát. A vállalat irányítását Alex Gorsky elnökhelyettes veszi át április 26-ától. Weldon, aki 41 éves karrierjének minden pillanatát a Johnson & Johnsonnál töltötte, lépésről lépésre közelítve a 2002-ben elnyert vezérigazgatói székhez, elnökként folytatja pályafutását.

Irányítása alatt a cég felvásárlásokkal és licencmegállapodásokkal növekedett, ám nem fordított kellő figyelmet a minőség-ellenőrzésre. Emiatt 2009 szeptembere óta több mint két tucat visszahívást kellett elrendelnie − volt olyan eset, hogy baktérium fertőzött meg egy termékét és előfordult, hogy üvegszilánkot találtak egy folyékony gyógyszer flakonjában. Betegséget ugyan egyik eset sem okozott, ám a visszahívott termékek mennyisége önmagában óriási blamázs a cégnek.

Az amerikai kongresszus vizsgálatot indított a botrányok nyomán, a képviselők egyebek mellett sejtenek egy rejtett visszahívást, amely 2008-ban történhetett. A Johnson & Johnson a gyanú szerint megfizetett egy vállalatot, hogy vásárolja fel a boltokból egyik elfuserált gyógyszerét. A szövetségi hatóságok az elmúlt két évben a vállalat három üzemében tartottak szigorú ellenőrzéseket, amelyek nyomán az egyiket teljesen újjá kellett építeni.