Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

India legnagyobb it vállalatának magyarországi központjában 1800 magasan képzett közgazdász, informatikus és fejlesztő dolgozik, több mint 10 százalékuk valamelyik felsőoktatási intézmény hallgatója.

Az autóipar után a szolgáltatószektorba érkezik a legtöbb beruházás Magyarországon, 110 ilyen központ működik már az országban, 42 ezer, jól képzett, több nyelvet beszélő, 1980 után született fiatalnak munkát adva - számolt be a tárcavezető.

Prabal Datta ügyvezető igazgató elmondta: az új irodával inspiratív környezetet szeretnének kialakítani a munkavállalóknak, hogy sikeresek lehessenek a digitalizálódó világban, és a legjobban tudják hasznosítani tudásukat. Folyamatosan alakítják ki az együttműködést az egyetemekkel, gyakornoki pozíciókat biztosítva, amelyek később munkahelyekké alakulhatnak.

A TCS 15 éve jött Magyarországra, első Indián kívüli szolgáltató központját alapította meg Budapesten. Az elmúlt néhány évben jelentősen növekedett a vállalat, amelyet segített, hogy 2013-ban stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormánnyal.

Rahul Chhabbra, az Indiai Köztársaság budapesti nagykövete kiemelte: jó az együttműködés Magyarország és India között. A magyar üzletemberek Indiába utazását segíti, hogy már online is lehet vízumot igényelni - tette hozzá. Az indiai cégek hosszú távra terveznek, jó partnerséget kialakítva a helyiekkel, és igyekeznek a helyben elérhető munkaerőre hagyatkozni.

A nyilvános cégadatok szerint a TCS Magyarország értékesítési nettó árbevétele a 2015. március 31-vel záródó pénzügyi évben 10,86 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 8,79 milliárd forint után. A vállalat adózott eredménye 308 millió forintra nőtt ugyanebben az időszakban az egy évvel azelőtti 124 millió forintról.