Osztravában épít gyárat a Hyundai Mobis, ahol fényszórókat és autóalkatrészeket fognak gyártani saját modelljeik, valamint a Kia, a BMW és a Volkswagen számára. A tervek szerint 2016-tól működő üzem 950 embernek ad munkát.

A cég a helyválasztást saját autógyárának közelsége mellett a cseh gazdaság erejével indokolta, mivel Szlovénia után ez az ország vált a leggazdagabbá az Európai Unió új tagjai közül. Természetesen az is Prága mellett szólt, hogy a régióban a csehek az autók, alkatrészek és elektronika legnagyobb exportőrei. A dél-koreai cég vonzó adókedvezményben részesül, és a cseh állam támogatja alkalmazottainak betanítását - közölte a prágai rádió.

Nem ez az első eset, amelyben a lengyelek vesztettek a dél-koreai befektetésekért folytatott versenyben. Júniusban a Nexen Tire Corp. gumiabroncs gyártó döntött úgy, hogy 829 millió eurós beruházással Prága közelében építi fel első európai üzemét, 1000 alkalmazottal. Jan Mladek cseh iparügyi miniszter elismerte, hogy rendkívül kedvező támogatási ajánlatukkal sikerült legyőzniük a lengyeleket.