Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az üzlet pénzügyi részleteit nem közölték. Az internetes óriáscég szerint a Titan Aerospace által fejlesztett légköri (atmoszféra-)műholdak a katasztrófák utáni segélynyújtásban és a környezeti károk felmérésében is hasznosak lehetnek.

A Google által "lenyelt" mindössze húszfős új-mexikói cég légköri műholdjai egyelőre még nincsenek kereskedelmi forgalomban, de egyes beszámolók szerint akár öt éven át is képesek a levegőben maradni.

A cég honlapja - még mielőtt frissítették volna a hétfőn kötött üzlet bejelentésével - a napelemes drónok felhasználásának számos lehetőségét sorolta fel, köztük a légköri és időjárási jelenségek megfigyelésével, katasztrófa-elhárítási feladatokkal, valamint hang- és adatforgalmazással.

A Vern Raburn vezérigazgató által irányított Titan Aerospace megvételéről az év elején a Facebook is tárgyalásokat folytatott, később azonban inkább a szintén napelemes drónokat gyártó nagy-britanniai Ascenta társaságot szerezte meg magának.

A Google és a Facebook egyaránt nagyratörő terveken dolgozik annak érdekében, hogy a Föld minden lakóját rákapcsolhassa a világhálóra. Erre irányuló programja (Project Loon) keretében a Google hatalmas léggömbökkel internetes jeladó antennákat juttatna a sztratoszférába, vagyis a légkör földfelszíntől 10-50 kilométerre lévő rétegébe, ahová általában a meteorológiai léggömböket is felbocsátják.