Magyarországról eltanácsolták, Rigában viszont sikert sikerre halmoz Martin Gauss. A Malév egykori vezérigazgatója 2011-ben vette át az Air Baltic irányítását, és kis légi cég azóta "megtáltosodott".

A magyar felmenőkkel is rendelkező német menedzser megszüntette a veszteséget és pályára állította a céget. A helyi tőzsdén jegyzett Air Baltic 2017 első felében 1,57 millió utast szállított, miközben a kihasználtság 73,5 százalékra nőtt - ez utóbbi a legmagasabb érték a balti légitársaság történetében. A júniusi adatok szintén meggyőzőek: a szállított 372 ezer utas 23 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Rigából jelenleg 55  európai, közel-keleti és oroszországi célpontra elehet eljutni átszállás nélkül, és az Air Baltik Talinnból és Vilniusból is indít járatokat. Néhány évvel ezelött a hálózat része volt a Hévíz melletti Fly Balaton reptér is, de ezt két éve leállították - a budapesti járat viszont tovább üzemel. Az Air Baltic 80 százalékban a lett állam, 20 százalékban pedig a dán Lars Thuesen tulajdonában van. ( Ez a részvénypakett 2015-ben 52 millió euróért cserélt gazdát.)